070- 817 33 71, 070-922 15 71

Emilia

 

Jag heter Emilia Widengren och är 27år. Idag är jag bosatt i Uddevalla där jag också jobbar som Personlig tränare. 

Emilia_HQ(2)Min resa började med ett starkt intresse för träning redan som ung och när jag var 10år fastnade jag för friidrott. Jag har alltid varit en jäkel på att träna och älskat det men när det kom till tävling ställde jag ofta för höga mentala krav vilket gjorde mig osäker. Det har gjort att jag idag har stor förståelse för hur den mentala biten hänger ihop med den fysiska prestationen. Idag jobbar jag mycket, både med mig själv och med andra, med tankar och känslor innan, under och efter en prestation.
Jag hoppade länge omkring mellan grenarna och fastnade tillsist för spjut och längdhopp.
-Älskar än idag att få känna doften av allvädersbana och att få knyta spikskorna.
Började tidigt att hjälpa till som tränare och växte successivt in i rollen som ledare, fystränare för de olika grupperna. I takt med det så slutade jag även tävla för egen del, då intresset för att hjälpa andra att nå sina mål blev mitt mål.
Jag har alltid varit intresserad av kroppens rörelser och funktion. Hur skador uppkommer samt hur man snabbast möjliga blir av med dem och förblir skadefri. När jag gick min Personliga Tränare utbildning kände jag att jag valt rätt. Med flera helt underbara människor till förebilder så har jag efter det valt att följa mitt hjärta och utbildat mig vidare inom ämnet. Att få lyfta motionärer, idrottare och idrottslag till att nå deras mål, är en dröm för mig. Att se deras leende och utstrålning efter timmar av träning ifrån en skada eller till en starkare kropp, det finns nog inget bättre.
Då jag vet av egen erfarenhet att den mentala styrkan är minst lika viktig som den fysiska för att nå ett mål, vill jag kunna möta, hjälpa och utveckla båda dessa styrkor till en skadefri och starkare kropp. 
Genom åren som tränare och aktiv har jag sett och varit med om att det är svårt att hålla en bra balans när det gäller träning, kost och återhämtning. Då mängden blivit viktigare än kvalitén. Då frågan om hur vi mår och om det fortfarande är roligt, blivit ett ”måste”. Här finns det, anser jag, mycket att göra för våra aktiva och oss själva inom träningsvärlden. Vi behöver höra och få till oss hur viktigt det är att återhämta sig mellan passen. Att det är okej att ta en paus för att ta hand om en skada och sedan komma tillbaka som en starkare individ.
Jag vill kunna vara en del utav vår utveckling till ett starkare och hälsosammare liv. 
Jag är långt ifrån färdig med allt jag vill göra och lära mig, nedan kan ni se mer specifikt vad jag hittills har gjort. 

Utbildningar:

2017 – 3D Funktion modul 2 – höft

2016 – Facia utbildning, 3D Funktion

2015 – 3D Funktion modul 1 – fot/knä

2015 – 3D Hockey med Seth Ronland och Andreas Öhgren

2014 – GRID/ Foamroller, Concept Education

2014 – Dipl. Löpcoach, Urban Tribes

2013 – TRX RIP, Concept Education

2012 – TRX Sport Medicine course, Concept Education

2012 – TRX Suspension Training, Concept Education

2012 – Les Mills – Sh´Bam

2012 – Int. Lic. Personlig Tränare, via AFPT

Ledarutbildningar via SISU < Friidrott 

Erfarenheter/Förtroende uppdrag:

2016-(pågår) Fys- och skadeansvarig IFK Uddevalla Futsal

2016-(pågår) Fystränare Uddevalla Blue Rocks, THC, Lysekil HV födda 02/03

2015-(pågår) Fystränare Uddevalla Konståkningsförening, A-Trupp

2017- Fystränare IK Oddevold, A-lag herrar

2016- Fystränare Vänersborg IF, A-damlag

2015-2016 Fystränare Uddevalla HC

2012-2016 Personlig Tränare & Receptionist STC Uddevalla.

2012 < Instruktör STC Uddevalla; Cirkel, Senior, TRX, Sh´bam & TRX RIP & GRID

2004-2013 Friidrottstränare IK Bergaström